Az Olvasás Éjszakája Solymáron

2418

Ez lesz az az éjszaka, mikor az írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy másik világot, október 10-én, szombaton 16 és 22 óra között. A kezdeményezéshez Solymár is csatlakozott.

Milyen lesz az Olvasás Éjszakája 2015-ben? Néhol színes forgatag, hangos esztrád, máshol decens beszélgetős, elmélyülten okos – és mindenhol érdekes, izgalmas.

A budapesti központi helyszínek programjai mellett, ebben az időben a solymári könyvtár is rendkívüli nyitva tartással várja régi és új olvasóit. Meglepetésként közel 200 új könyv kerül ekkor a polcokra és az új beiratkozók mentesülnek a tagsági díj megfizetése alól.

A másik meglepetésben szeretnénk minden olvasni szerető segítségét kérni – mondja Balogh Istvánné könyvtárvezető. – Tesz-vesz könyvtárunk háttereként, eltakarva a nem túl esztétikus villany- és gázóraszekrényeket, egy hatalmas montázst készítenénk, melynek egyes képein az olvasók szerepelnének, kedvenc könyvükkel. Példaként, a művelődési ház dolgozói megmutatták mire is gondolunk. Az elkészült képeket az info@apaczai.com címre várjuk. A jogi szabályozások miatt fontos tudni, hogy a kép elküldésével a képen szereplő hozzájárulását adja a fotó egyszeri, montázsban történő megjelenéséhez. A beküldők között több értékes könyvet sorsolunk ki, október 10-én.
A beküldési határidő: 2015. október 4.

Szeptemberi könyvsikerlista a solymári könyvtárból:

1. Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni: Napló I-II.
2. Nyáry Krisztián: Igazi hősök. 33 magyar
3. Nyáry Krisztián: Így szerettek ők. Irodalmi szerelmeskönyv
4. Houellebecq, Michel: Behódolás
5. Dragomán György: Máglya, A fehér király
6. Franzen, Jonathan: Szabadság
7. Follett, Ken: Az örökkévalóság küszöbén
8. Archer, Jeffrey: Gondold meg, mit kívánsz!
9. Hawkins, Paula: A lány a vonaton
10. Green, John: Csillagainkban a hiba