Emléktábla Manninger Miklósnak

2010
A 2015. májusában megrendezett gálaest nyitóképe, a MÜPA Fesztiválszínházban

Az ismert koreográfus személye és munkássága szorosan kötődik Solymárhoz. Neki állítanak most emléket.

A Soroksári Német Nemzetiségi Tánc Egyesület emléktáblát helyez el Manninger Miklós koreográfus (1941–2014) emlékére a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Házban. (1238 Budapest, Grassalkovich út 122–124.) Az eseményre 2015. szeptember 25-én pénteken 17.30-kor kerül sor.

Manninger Miklós neve jól ismert Solymáron is, hiszen majd negyven éven keresztül tanította az iskolásokat a tánc szeretetére. Munkássága előtt tisztelegve, májusban a MÜPA Fesztiválszínházban nagy sikerű gálaestet tartott a soroksári, a solymári és a Törekvés táncegyüttes. Ekkor hozta létre felesége és családja a Manninger Miklós Táncművészeti Alapítványt.

Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány

Az Alapítványt Manninger Miklós Nívódíjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett koreográfus emlékére hozta létre felesége és családja, továbbá néhány tanítványa, hogy koreográfiáit összegyűjtse és dokumentálja, hogy a magyar- és német nemzetiségi néptánc kultúrában elért eredményeit megőrizze, művészeti és szellemi hagyatékát ápolja, továbbá, hogy megszerettesse és megismertesse táncait az új generációkkal is.
Az Alapítvány szeretne emlékkiállításokat, emlékműsorokat szervezni, vagy azok létrejöttét a jövőben támogatni.
A fenti alapítványi célok megvalósítása érdekében várjuk azon önkormányzatok, egyesületek, táncegyüttesek, táncosok, tanítványok, kollégák segítségét, akik támogatni szeretnék és tudják alapítványunkat, hogy ez a hatalmas érték fennmaradhasson, hogy a koreográfiai archívum létrejöhessen és Manninger Miklós emlékét és munkásságát ne csak a szívünkben őrizhessük meg!

Manninger Miklósné alapító
Dr. Gálboryné Manninger Zsuzsanna elnök