„Sokat és szépen dolgoztunk együtt…”

1641
Kovács Béláné (hátsó sorban jobbról a második) az iskola dolgozói körében

Szeptember 22-én, kedden délután 3 órakor kísérik utolsó útjára egykori kollégái, ismerősei és rokonai Kovács Bélánét – az iskola volt gazdasági igazgatóját – akit Solymár Nagyközség Önkormányzata saját halottjaként tisztel. A római katolikus egyház rendje szerinti szertartásra a solymári temetőben kerül sor.

„Negyvenkét év munkában töltött időből, negyvenben Solymárért dolgozott” – meséli Behovics Antalné (Jutka néni) címzetes iskolaigazgató. „A költségvetési üzemben kezdte, aztán a hivatal pénzügyi osztályáról került az iskolához, gazdasági igazgatónak. Lelkesen és szorgalmasan dolgozott, nem jelentett számára problémát a túlóra egy-egy költségvetés készítési időszak vagy beszámoló idején.”
Jutka néni úgy látta, nagy tervekkel készült nyugdíjas éveire is. A Templom térhez közelebb, egy kisebb házba költözött és belekezdett annak felújításába.
„A pihenésre szánt évekből azonban, sajnos csak pár hónapot adott a sors. Tavaly novemberben diagnosztizálták nála a súlyos betegséget. Zárkózottá vált, csak néhányunknak engedte, hogy segítsen a nehéz időszakot túlvészelni. Újabb és újabb kezelésre járva, rendületlenül küzdött az életért – aztán már nem volt tovább. Egykori munkatársai és én is megrendülve álltunk a gyászhír előtt. Egy olyan embert vesztettünk el, akivel sokat és szépen dolgoztunk együtt.” – fejezi be gondolatait Jutka néni.