Érzéketlen MÁV, dühös diákok

1808

Megkaptuk a MÁV válaszát azzal kapcsolatban, miért nem tudnak emberi időben eljutni reggelente Pilisvörösvárra, az ottani német gimnáziumba járó középiskolások. Nem lettünk tőle boldogabbak.

Mint azt megírtuk, reggelente csak túl korán vagy túl későn megy vonat Vörösvárra. Mint azt a MÁV válaszából kivettük, a kedvező változásra a villamosításig kell várni.

Íme, a válasz:

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága megkeresésére az alábbi választ adja.

A reggeli csúcsidőszak jelentős utas-áramlata Budapest irányú, a menetrend is ennek figyelembevételével készült. Az utóbbi idők ellenőrzései is megerősítik, hogy a Budapest irányú forgalom nagyságrendekkel nagyobb a Pilisvörösvár irányúnál, és erre a MÁV-nak a közlekedő vonatok számának, budapesti érkezési idejének meghatározásakor reagálnia kell. Budapestre ezért reggelente 15–20 percenként közlekednek a vonatok, ami jelenleg – az eszközkapacitás és a helyi adottságok miatt – nem teszi lehetővé Esztergom irányába több vonat közlekedtetését. A 2-es vonalon azonban további átépítési munkák (külön szintű keresztezések építése, villamosítás) várhatók. A villamosítást követően a Budapest–Esztergom vasútvonalon új menetrendi struktúra alakulhat ki, amelynek meghatározásakor a vasúttársaság igyekszik a felmerült igényeknek megfelelni.