Solymár Open: Jövőre, veletek, ugyanitt!

5638

Az újra indult solymári teniszélet első nagy eseményét tartották a hétvégén. A főszervező, Tordai Miklós beszámolója következik.

Az első nap
Kicsit barátságtalan idővel fogadott minket a búcsú szombat reggele, de ez sem riasztotta el a helyi teniszezőket a jelentkezéstől, így az eredeti menetrend szerint kezdődött hosszú évek kihagyása után a verseny. A két pályán egymás mellett küzdöttek, bár nem egymással a nők és a férfiak.
A férfiakat két csoportra osztottuk, a nevezettek viszonylag magas (9 fő) létszáma miatt
Elsőként a női győztesnek gratulálhattunk Szekeres Zita személyében, aki Aradi Klárit és Tordainé Dózsa Ildikót utasította maga mögé. A férfi verseny nagyobb és több küzdelmet hozott, így csak késő délután sikerült bajnokot avatnunk Árvay Csaba személyében. Az ezüstérmet Kovács Tamás, míg a bronzot Jákfalvy Sándor szerezte meg.t04A második nap
Vasárnap szinte tökéletes időben kezdődhetett teniszkupa párosoknak kitűzött napja. Négy vegyes és hat férfi páros (utóbbiak két csoportban) vágtak neki a küzdelmeknek, így a bajnoki címhez 3, illetve 4 mérkőzés megnyerése jelentette a biztos utat. Először a vegyes párosban avathattunk bajnokot. A Szekeres Zita – Fasang Márton páros, a Tordainé Dózsa Ildikó – Tordai Miklós kettőst, illetve a Hermán Noémi – Marosvári Tamás párost győzte le.
A férfi párosok versenyében, némi meglepetésre, apa-fiú győzelem született, miután a Hermán Ferenc – Hermán Benedek duó nem talált legyőzőre. Itt az ezüst a Jákfalvy Sándor – Eischbach Tibor páros, a bronz pedig a Dr. Varga Árpád – Virág Gábor párosnak jutott.
t05t01t02

Bár a versenyünkkel egy időben rendezett US Open mérkőzései talán színvonalasabbak voltak, a mi versenyünk hangulata – nem beszélve az időjárásról – biztosan barátságosabb volt. Sőt a versenyzők korkülönbségében is (több mint 60 év volt a legidősebb és a legfiatalabb között ) biztosan felülmúltuk az amerikaiakat.