Iskolai aktualitások

1598

Hírek, információk, érdekességek az iskola háza tájáról.

Ma kirándulnak az iskolások
A búcsú bontási munkálatai miatt, ma a természetbe kihelyezett tanórákat tartanak az iskolában. A felsősök a Hármashatár-hegyre, az alsó tagozatosok a Budakeszi Vadasparkba látogatnak el. Az ebéd és a délutáni napközi már a megszokott rend szerint üzemel és a művészetoktatási órákat is megtartják.

Vita az iskolapadok körül
A képviselő-testület legutóbbi ülésén kisebb vihart kavart, hogy az iskola szinte az évkezdés előtti utolsó pillanatban, augusztus 19-én kért új iskolabútorokat. A polgármester megjegyezte, hogy miközben az intézmény fenntartója a KLIK és az önkormányzatnak az iskolával kapcsolatban semmibe sincs beleszólása, mégis egyre komolyabb költségek terhelik a helyi kormányzatot. Végül megszavazták a bruttó 700 ezer forintos kiadást, hiszen, mint azt Szente Kálmán hozzászólásában hangsúlyozta, a gyerekek mégsem ülhetnek a földön. Hozzátette: ha az iskola megfogadta volna az átgondoltabb csoportbontásra vonatkozó javaslataikat, megúszhatták volna ezt a pluszkiadást.

A vendégként jelen lévő Zolcsák István iskolaigazgató válaszában megköszönte az úszásoktatás támogatását és a tankönyvek ingyen biztosítását. Jelezte azt is, hogy a taneszközök karbantartását is folyamatosan átszámolják, mivel volt képviselőként tudja, mit jelentenek ezek a kiadások egy önkormányzatnak.

ÁNTSZ-vizsgálat
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat nemrég átfogó vizsgálatot tartott az iskolai konyhán és mindent rendben talált.