Felhőtlen gyerekprogramok!

1863

A hétvégén számtalan izgalmas kaland, játék és szórakozás várja Solymár legapróbb lakóit is. Lesz kézműves foglalkozás, népi játszótér, helyismereti-logikai-mesés játék, bábjáték automata Vitéz Lászlóval és táncház népdal tanítással. A Kiskalász zenekarral  együtt borzonghatnak a csörgőkígyótól vagy álmodozhatnak az elefántról, miközben palacsintát sütnek Anyával. Kovácsovics Fruzsina megtanítja a pingvin-táncot, sőt azt is, hogy mi mindenre jó a hepperedeppe-heppendre varázsige.

A mosolygós arcok azonban hamar pityergővé válhatnak, ha a nagy tömegben egyszer csak véletlenül egyedül maradnak. Az elmúlt években, sajnos jó néhány kétségbe esett gyerek kereste szüleit a forgatagban.

Álljon itt néhány jó tanács, hogy az idei búcsún csak vidám gyerekkel találkozzunk:

– Mielőtt elindulunk, magyarázzuk el a gyereknek, hogy ha véletlenül elsodródna tőlünk, ne „Anya, anya!” kiáltással próbáljon megtalálni minket, mert erre rendszerint minden anya odakapja a fejét, és csak nagyobb lesz a kavarodás. Jobb, ha megbeszélünk egy egyezményes jelszót, amire csak mi figyelünk oda.

– Ha a búcsúba értünk, azt is megbeszélhetjük, hogy ha bármi történne találkozunk. Az információs pavilon, vagy egy pult, asztal, színpad, de bármilyen szembetűnő hely megfelelő erre.

– Magyarázzuk el, hogy vészhelyzetben nyugodtan kérjen segítséget a helyszínen dolgozó polgárőröktől.