Folytatódik a Szülők Akadémiája!

1400

Tökéletes szülő nincs. A mindennapokban inkább arra érdemes törekednünk, hogy elég jó szülők legyünk. Ehhez kínál segítséget a Szülők Akadémiája előadássorozat.

A Szülők Akadémiája a gyereknevelés egyszerűnek tűnő, sokszor mégis bonyolultnak bizonyuló helyzeteit járja körbe. Segít a szülőknek, nagyszülőknek, nevelőszülőknek, nagyobb testvéreknek abban, hogy az általuk tapasztalt jelenségek mögött meghúzódó tudományt megismerve tudatosabb és hatékonyabb nevelőkké váljanak. Az akadémia a gyerekek természetes fejlődési szakaszaihoz kapcsolódó témák áttekintésével indul, majd körbejárja az ezek során adódó nehézségeket, végezetül pedig a súlyos problémák háttereinek bemutatására, illetve az azokkal való megküzdés lehetséges stratégiáinak kialakítására tesz kísérletet.

szülőkakadémiája6Céljuk, egy olyan interaktív műhelysorozat létrehozása, ahol a témák kapcsán lehetőség van az együttgondolkodásra és a gyakorlati megoldások kidolgozására. Az egyes alkalmak után a szakértők e-mailben rendelkezésre állnak az egyéni helyzetek megvitatására is.

Találkozó minden hónap 3. szerdáján, az Ezüstkor Szociális Gondozó Központban (Solymár, Templom tér 8/b).