A hét eseménye: a Solymári Búcsú!

2982

Pénteken kezdődik Solymár egyik legszebb ünnepe, a templom védőszentje, Szűz Mária tiszteletére. Indulásként a főbb tudnivalók.

A központi helyszín a Templom tér (népművészeti kirakodóvásár), mely pénteken 12 órától hétfő reggel 6 óráig lesz elzárva a forgalom elől. Ez idő alatt a 64-es buszok nem jönnek fel a térre. A polgármesteri hivatal és a Templom tér között ingyenesen igénybe vehető kisbusz közlekedik, 20 percenként.

A színpadi programok az iskola „B” épületének udvarán felállított sátorban, illetve a művelődési ház udvarán lesznek majd. Mindkét helyszínen gondoskodnak a bőséges étel- és italválasztékról.

Sztár fellépők: Tóth Gabi, Kökény Attila, Korai Öröm, BËLGA, Irie Maffia, Cimbaliband, Nagy Ricsi.

A helyi művészeti csoportok közül a Cédrus Táncegyüttes, a Corvinus Vegyeskar, a Herbstrosen Tánccsoport, a Kompanei amatőr színtársulat, a Reményi Margit Táncegyüttes valamint a Schaumarer Musikanten lép fel.

Gyerekprogramok: Kiskalász zenekar, Kovácsovics Fruzsina, Népi játszótér, Vitéz László Bábjáték automata, kézműves foglalkozások, gyerek táncház.

A  PEMŰ Sportcsarnoknál vidámpark és sportprogramok várják az érdeklődőket. A két helyszín között városnéző kisvonat közlekedik.

Valamennyi program ingyenes!
A műsorfüzet itt olvasható: >>>