Becsöngettek!

2568

Még több nyelvvizsgát és projektszemléletű oktatást ígér az önkormányzati iskola igazgatója a következő tanévre.

Zolcsák István, az iskola igazgatója
Zolcsák István, az iskola igazgatója

Kint még 35 fok van, a hűvös folyosókon azonban már értekezletről kitóduló pedagógusok masíroznak, az egyik teremben közben lelkes szülők készítik a dekorációt. Mindenki izgatott, hiszen holnap becsengetnek. Zolcsák István igazgatóval a vakáció utolsó napján beszélgettünk.

SO: Mi a legfontosabb ebben a tanévben?

– Idén is legfontosabb célunk, hogy minél több tanulónk jusson el a B1-es német nyelvvizsgáig. Az eddigi eredményeink biztatóak, diákjaink 50 százaléka sikerrel tette le a nyelvvizsgát. A tanulólétszám folyamatos bővülése mellett ugyancsak nagy kihívást jelent a tanulók elhelyezése, illetve az oktatás színvonalának megőrzése, fejlesztése. Ennek érdekében a régi könyvtár helyén kialakítottunk egy új tantermet, de természetesen a könyvtár elhelyezéséről is gondoskodtunk az önkormányzat támogatásának köszönhetően.

SO: Van-e újdonság?

– Egyre több tantárgyat szeretnénk projektszerűen oktatni. Ez azt jelenti, hogy azokat a témákat, amelyek ezt lehetővé teszik, élményszerűen mutatjuk be, hogy a tanulók saját maguk tapasztalhassák meg azokat. Példának az ősz témakörét említeném, ahol a természet változásának megmutatására nincs alkalmasabb, mint a környező erdők.

SO: Mit üzen a szülőknek?

– Támogassanak bennünket abban, hogy diákjaink maximálisan kihasználhassák képességeiket.

SO: És a gyerekeknek?

– Szeretettel várjuk őket.

Dr. Szente Kálmán polgármester tanévkezdéssel kapcsolatos gondolatait
itt olvashatják.