Beszéljünk a vizeinkről!

1613

Társadalmi párbeszédet kezdeményez a Országos Vízügyi Főigazgatóság, hogy ne csak megismerhessük a jövőnk zálogát jelentő vízkincsünket, hanem véleményünket is elmondhassuk a minket érintő vízgazdálkodási kérdésekről.

A téma fontos és időszerű: az árvizekkor lezúduló víz egy részének visszatartásával, tározásával enyhíteni lehetne az aszályos időszak vízhiányát. A megvalósításhoz azonban új, a környezeti változásokhoz igazított stratégia kialakítására van szükség. Jelenleg is folyik a Magyarország összes felszíni és felszín alatti vizére vonatkozó Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata, mely várhatóan december 22-ig készül el.

Mivel vizeink sorsa fontos közügy, így az illetékes hivatal nem csak a szakemberek véleményére kíváncsi. Fontosnak tartják, hogy az érintett állampolgárok, vízhasználók is megismerkedjenek a lakóhelyüket érintő legfontosabb problémákkal, azok megoldásával. És természetesen véleményüket is elmondhassák. Ezért minden érintett területen fórumokat tartanak. Minderről bővebben a www.vizeink.hu oldalon találhatnak információt.