Idén is Chili Fesztivál!

3112

Szeptember 5-én izzasztó szombat vár a Solymári Chili Fesztivál látogatóira. Hiszen immár negyedszerre gyűlnek össze az ország minden szegletéből a chilitermelők és -pusztítók egy egész estés könnyezésre.

Kora délután a lelkes főzőcsapatok számos chilis ételkülönlegességet kóstoltatnak meg a zsűrivel és a közönséggel. A chilis babtól a pulled porkig, a magyaros csípős lecsótól a dél-koreai kimchis gochujang bulgogiig terjed majd a választék. Az esti órákban sem marad senki éhen: a Schultz vendéglő konyhájából a Balatoni nyár séfje, Schemperger S. Roland szolgálja ki az éhező szájakat.

chili2A nagyszínpadot a vetélkedők mellett jobbnál jobb koncertek töltik meg. Itt lesz többek között a kora esti órákban a Mrs. Columbo könnyed, bohókás, mégis igényes és kreatív zenéjével, a záró koncertet pedig a fiatal, nagy jövő előtt álló Muriel csapata csapatja.

Eközben az érdeklődők a kisszínpadon a chiliszépségverseny indulóit csodálhatják meg: a hobbitermesztők által nevezett legszebb növények közül választják ki a legszebbeket.

A vásárcsarnokban ott lesz a magyar chilitermelők krémje és portékái: Danka Chili, Chilivilág, GaBko Chili, Sir Morlock és még sokan mások.

A legcsípősebb rendezvény

2011-ben az országban elsőként szervezett chili fesztivált a Kud-A.R.C. KIE az Apáczai Csere János Művelődés Ház támogatásával és a Chilis Pilissel közösen,  amely azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend.  A szakmai vonalat idén a dupla Chili Akadémián a Szent István Egyetem csinos chilikutatója, Nagy Zsuzsa PhD-hallgató és dr. Salamon Pál virológus képviseli egy-egy előadással.